Arve ja kreeditarve muudatused

Arve ja kreeditarve muudatused

Arve ja kreeditarve tööpõhimõtted on natukene muutunud. Paremuse poole ikka.

arvet-ei-saa-koostadaKui Arvelduse moodulis vajutada „Koosta“, siis süsteem kontrollib kas valitud tellimustele on juba arve koostatud või ei, kui mõnele tellimusele on juba arve koostatud, siis annab vastava teate ning arvet ei koostata.

Lisaks sai kreeditarve koostamise funktsiooni ka täiendatud selliselt:

  •  „Salvesta“ nuppu nimi on nüüd „Koosta“
  • Kuna Kreeditarve koostamine võtab veidi aega ja selle koostamise aken jääb koostamise ajaks ette, siis oli võimalik seda nuppu ka mitu korda vajutada. Sellest võisid tekkida probleemid arve genereerimisel. Nüüdsest muutub nupp peale Koosta vajutamist mitteaktiivseks.
  • Vältimaks korraga samale arvele Kreediti koostamist, sai lisatud kontrollimehhanism. Näiteks: Kui üks isik on alustanud kreeditarve tegemist arvele xxx (vajutanud KR nupule) kuid ta ei ole jõudnud vajutada veel Koosta nupule ning samal ajal on keegi teine ka hakanud koostama sellele samale arvele kreeditit. Kui üks neist kasutajatest koostab kreeditarve ära ning teine vajutab ka Koosta siis teisele tuleb veateade. Sellise veateate puhul peab kreditarve koostamise akna kinni panema ja vaatama üle kes on juba kreeditarve sellele arvele teinud.
  • Kontroll käib selle järgi kas krediteeritava arve jääk on võrdne kreeditarve tegemise alguses ja Koosta vajutamisel (kui ei ole siis annab sellise veateate).kreedit-arve-koostamine