Detsembri (2017) arendustööde kokkuvõte

Detsembri (2017) arendustööde kokkuvõte

Detsember oli Planlogis üsna vaikne kuu. Peamiselt sel põhjusel, et Janek puhkas ära lõpuks terve aasta oodanud puhkuse ning Pirjo viibis haiguslehel. Mis siis aga sel ajal Planlogisse lisandus või täiendatud sai?

Täiendatud sai xls failist tellimuste impordi moodulit, mis sai algselt loodud juba novembris. Seda moodulit on praeguseks võimalik kõigil lasta soovi korral aktiveerida ja kasutama hakata. Küll aga on tegu fikseeritud failistruktuuriga võimalusega ehk siis impordiks ettevalmistaud xls fail peab vastama kindlale struktuurile. Ning sõltuvalt täpsemast konfiguratsioonist võib kaasneda ka väike lisakulu seadistuse soovile vastavaks tegemiseks. Täpsemat lisainfot selle kohta saab Planlogi projektijuhilt.

Lisaks sai põhjalikult testitud ning katsetatud ja proovitud Standard Booksi arvete eksportimiseks loodud ühendus ühele meie väiksema tellimuste mahuga kliendile. Selle ühenduse loomisel tuli meil projekti koordineerida lausa nelja osapoolega (Planlogi, kliendi enda, kliendile raamatupidamisteenust pakkuva ettevõttega ja ka omakorda neile Booksi kasutajatoe teenust osutava ettevõttega) ning projekti keerukusest hoolimata sai see edukalt teostatud. Lisaks õppisime ise selle arenduse käigus väga palju ka enda võimekuse ja Planlogi kohta. Sai tehtud mitmeid Planlogis taustal töötava loogika muudatusi ja sellega tegime Planlogi loomulikult veelgi paremaks.

Juurde tuli ka üks täiesti uus võimalus arvete nimekirja. Nüüd on võimalik Standard Books raamatupidamise tarkvarast võtta arvete seisu (tasumata arvete) väljund ning laadida see info üles Planlogisse. Aktiveeritud on see hetkel vaid neil klientidel, kes on vastavat lahendust endale küsinud. Seega kui on soovi siis võtke julgelt meiega ühendust.

Nagu ikka tarkvara arendamise puhul tuli ka meil parandada nii väiksemaid kui suuremaid vigu. Kõike välja tooma ei hakka kuid märgiks ära ühe tähtsama, mis juhtus siis kui üks meie klient koostas koondarve, mille lisas oli üle kaheksa saja rea. Tõrge tekkis siis kui sooviti selle arvega seotud faile vaadata. Viga tekkis sellest, et süsteem püüdis seda infot esitada läbi standardse URLi kuid kuna infot oli rohkem kui URLi poolt võimaldatud tähemärke, siis pidime kogu selle lahenduse ringi mõtlema.

Omalt poolt soovime kõigile Planlogi kasutajatele edukat uut aastat.