Eelmanifest

Eelmanifest

Veebruaris sai alustatud uue funktsiooni Eelmanifest loomist. Nüüd on see valmis ning kõigile kasutamiseks kättesaadav. Kuna tegu on täiesti uue lahendusega siis paneme siia kirja milleks see kasulik on ja kuidas töötab.

Eelmanifest sai loodud soovist koostada hommikul vara terminalist lahkuvale autole töökorraldus ehk manifest. Isegi siis kui tellimused ei ole veel Planlogisse jõudnud. Selleks kasutatakse kauba veokirjadel või saatelehtedel olevaid triipkoode. Hiljem (näiteks sama päeva jooksul) seotakse need koodid tellimustega ning seega ei pea auto laadimine terminalis ootama tellimuse sisestamise järel. Eesmärk on saata kaup terminalist välja nii kiirelt kui võimalik ning tegeleda nö paberimajandusega siis kui selleks on parem hetk.

eelmanifesti_lisamineEelmanifest on loodud selliselt, et see koostatakse kindlale kuupäevale ja kindlale masinale (autole) nii, et moodustub autojuhile töökäsk. Nagu eelnevalt öeldud siis kasutatakse selleks kauba saatelehtedel või veokirjadel olevaid triipkoode. Koodid võib sisestada nii skänneriga kui ka käsitsi. Kui vajalik nimekiri on koostatud siis on võimalik selles hiirega ridade järjekorda muuta vastavalt sellele kuidas soovitakse, et autojuht kauba kohale viib.

Kuupäeva on võimalik valida ka minevikus ning manifest salvestatakse triipkoodi lisamisel.

Vajutades nuppu Prindi eelmanifest koostatakse sisestatud info alusel PDF väljund ehk manifesti dokument, mille saab veokorraldaja anda kiirelt edasi autojuhile. Ridu saab loomulikult ka vajadusel kustutada.

Tellimustega seotakse manifesti kirjed läbi alternatiivse triipkoodi välja. Ehk kui tellimusel on vastavas väljas sama kood, mis eelmanifestis siis tunneb süsteem selle tellimuse ära ning seob need kirjed omavahel. Kui tellimus on enne eelmanifesti koostamist sisestatud koos alternatiivse triipkoodiga siis kuvatakse manifesti PDF väljundis täpsemalt kogu tellimuse infot. Kui triipkoodile vastav tellimus süsteemist puudub siis kuvatakse PDF väljundis ainult vastavat koodi ning ülejäänud info tellimuse kohta puudub.

Lisaks kontrollib eelmanifestis alternatiivse triipkoodi sisestamisel süsteem, kas sellise koodiga tellimus on juba olemas. Kui jah siis lisatakse tellimusele automaatselt veokorralduse vabadesse lahtritesse (KV, PV, JV) eelmanifestilt auto nr ja kuupäev.

eelmanifesti_oigusedEelmanifesti kasutamisega alustamiseks tuleb see lisada endale Planlogi menüüsse valides lingitavaks failiks previewmanifest ning anda endale sobivatele kasutajagruppidele vastavad õigused.

Lisaks: POD lisamisel kontrollitakse eelmanifestist kas seotud tellimusel on eelmanifestis olemas sama triipkood ning kui jah siis lisatakse vastavalt eelmanifestilt auto ja kuupäeva info JV lahtrisse

Tellimuse muutmisel ja/või kinnitamisel kontrollitakse kas eelmanifestis on selle alternatiivsele triipkoodile vastav kirje, kui jah siis lisatakse eelmanifestist tellimusele Suund 1 väljale auto nr ja kuupäev.