Failide lisamine tellimusele

Failide lisamine tellimusele

Oleme päris mitme Planlogi kliendi käest saanud tagasisidet, et üks töövahend millest nad puudu tunnevad on tellimusele failide kaasa panemine.

Olgu see siis näiteks pilt kahjustatud saadetisest või näiteks pdf formaadis olev tellimuse kinnitus uuelt kliendilt.

Alates laupäeva varaööst on võimalik seda nüüd teha (pdf, jpg, jpeg, txt, gif ja png formaadis max suurusega 5 Mb).

Miks on see funktsioon teile kasulik?

Näiteks uue tellija puhul kellega te varem töötanus ei ole soovite talletada tellimuse juurde ka kirjavahetuse, milles tellimus kinnitati. Selleks on võimalik see kirjavhatus salvestada PDF formaati ning nüüd ka Planlogis tellimuse juurde salvestada.

Töökorralduslikus mõttes on ka hea kui autojuht saab täidetud töö puhul teha CMRist pildi ning saata selle kontorisse enne kui ta ise sinna jõuab. Nii saab tellimus OK staatuse varem ning tellimus liigubki juba arveldusootele. Nii kiireneb ka arvete väljastamise protsess.

Kuidas see täpsemalt töötab?

Tellimuste nimekirjas, Ekspertvaates, Arveldusootel, Tellimuste arhiivis ning arvete nimekirjas on iga tellimuse lõpus nupp F. Sellele vajutades avaneb teile dialoogi aken, mis võimaldab arvutisse salvestatud faile üles laadida. Faile võib laadida nii ühe või mitme kaupa (selleks kasutatakse CTRL klahvi). Mitme faili valimisel toimib ka klahvi kombinatsioon CTRL + ENTER. Kui soovite üles laadida ühte faili korraga, siis topelt klõps failil teeb seda automaatselt.

 

 

Failide nimekirjas on võimalik märkida kas tegu on avaliku failiga (tegu on ettevalmistava osaga arenduse järgmiseks etappiks, kus saab avalikke faile ka kaasa panna). Lisaks näete faili nime ning üleslaadija nime. Kui liigute hiirega kas failinime või üleslaadija nimele näete ka üleslaadimise aega. Üleslaadija järel on X millele vajutades on võimalik fail kustutada. Enne kustutamise küsitakse teilt ka kinnitust kas te tõesti soovite seda teha.

Failide üleslaadimis akent on võimalik sulgeda kahte moodi. Paremal ülemises nurgas oleva X kaudu või ESC klahvi kasutades. Faili nimel või selle üleslaadija nimel klõpsamine avab faili eraldi aknas.

Teine koht kus saab faili lisada on Staatuste muutmisel. Kui avate staatuse topelt klõpsuga, et seda muuta, siis avaneb teile aken, mis on paljudele teist tuttav. Nüüd on sellele lisatud võimalus iga staatuse juures faile lisada. Varem oli see koht ainult siis kui tellimust OK staatusesse sooviti panna.

Siin on võimalik samuti lisada kas üks või mitu faili korraga. Küll aga ei ole selles kohas võimalik vaadata kes üles laadis ning millal seda tehti. Faili saab märkida siin avalikuks kuid salvestatakse see alles siis kui staatuse muudatus on kinnitatud. Faile näeb nimekirja lõpus olevale nupule F vajutades.

NB! Kui arvete nimekirjas kuvab tellimuse lõpus olevate nuppude rivi nihkega siis tuleb klõpsata nupule "taasta algvaade". See teeb read jälle ilusaks. Probleemi tekitab asjaolu, et eemaldasime ühe tulba kuid kuna tulpade laiusi on võimalik ise muuta, siis see võib osadel kasutajatel tulpade tagumises otsas laiused nihkesse viia.