Seeriad

Seeriad

Seeriad on Planlogis loodud selleks, et oleks võimalik lisada tellimustele, arvetele ja kreeditarvetele automaatselt õiged seerianumbrid mis vastavad ettevõtte vajadustele. 

Seeriatest tuletatakse tellimuste, arvete, kreeditarvete ja manifestide numbrid.

Seeriaid saab vastavate õigustega kasutaja ise luua. Olemasolevat seeriat muuta ei saa. Uue seeria loomisel on kõige olulisem teada, mille jaoks seda tehakse. Näiteks on juuresoleval pildil kuvatud seeriate nimekirjas seeriad, mis on loodud tellimuste, arvete ja kreeditarvete jaoks. lisaks on võimalik luua eraldi seeria numbrid ka manifestidele.

Näiteks on tavaline praktika uue aasta alguses luua kõik uued seerianumbrid tollel aastal kasutamiseks. Kõrval oleva näite puhul võiks siis 2018 aasta alguses luua arvetele seeria algusega 18000 ning lõpuga 18999.

See millised on seeria numbrite suurusjärgud või kujundus on selle looja otsustada. Küll aga tuleb meeles pidada seda, et seerianumbrid algavad väiksemast ning liiguvad ühe sammu võrra suurema numbri poole. Seega ei ole võimalik luua seeriat mis algab numbriga 10 ning lõpeb 6-ga.

Uue seeria lisamiseks tuleb liikuda  menüüsse Seadistused - > Seeriad. Vajutades nuppu Lisa seeria avaneb teile vorm, milles on vaja ära täita vähemalt kohustuslikud väljad (tärniga tähistatud).

Seeria eesliide võib olla kas tähtede või numbrite kombinatsioon, mida soovite seeriale juurde lisada.